Loggan för Oxelösunds kommun

Behandlingscenter

Här finns alla våra behandlingsresurser för vuxna, familjer med barn och ungdomar samlade under samma tak på Thorsgatan 7.

Oxelösunds behandlingscenter, HVB Oliven, rådgivningsbyrån

På Behandlingscenter hittar du vårt eget kommunala behandlingshem HVB Oliven, rådgivningsbyrån, familjestödjare och ungdomsstödjare samlade under samma tak.

Här kan du läsa mer om våra verksamheter, och vad du kan få för hjälp och stöd när du vänder dig till oss. Vi finns där du bor!

Oliven – vård på hemmaplan

HVB Oliven är Oxelösunds eget kommunala behandlingshem. Oliven finns på övervåningen av Behandlingscenter, och är ett hem för vård och boende med behandling för personer över 18 år med missbruksproblematik.

Rådgivningsbyrån

Till rådgivningsbyrån kan du vända dig om du dricker för mycket alkohol eller har problem med missbruk och beroende av alkohol, droger och/eller spel. Även du som anhörig som är orolig för någon som har ett missbruk kan vända dig till oss.

Du kan få hjälp information, rådgivning och behandling i form av behandlande samtal, behandlingsprogram inom missbruk eller samtalsstöd för anhöriga. Här finns även en öppen mottagning dit du som har remiss på att lämna urinprov kan komma.

Kontakta oss för råd eller tidsbokning på 070-567 27 55 eller 070-567 22 21. Du kan även skicka epost till radgivningsbyran@oxelosund.se

Familjestöd

Familjestödjare finns på plats på bottenvåningen på Behandlingscenter, tillsammans med ungdomsstödjare. Till familjestöd kan du vända dig om du ex. upplever svårigheter i din relation till ditt barn, har svårt att hantera konflikter och sätta gränser, eller att ni bråkar mycket hemma.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig:

070-566 11 53

familjestod@oxelosund.se

Här kan du läsa mer om familjestöd i Oxelösunds kommun

Ungdomsstöd

Vi finns för att kunna stötta och vara trygga vuxna för dig som ungdom. Till oss kan du vända dig om du behöver någon att prata med. När du inte hittar oss på Behandlingscenter är vi ofta ute i de miljöer där ungdomar är, till exempel i skolan, Koordinaten, på stan eller nattvandring.

Telefonnummer till oss:

072-221 98 40

Här kan du läsa mer om ungdomsstöd i Oxelösunds kommun


Kontaktinformation

Rådgivningsbyrån
Telefon 070-567 27 55 eller 070-567 22 21
radgivningsbyran@oxelosund.se

Familjestödjare
Telefon 070-566 11 53
familjestod@oxelosund.se

Ungdomsstödjare
Telefon 072-221 98 40

Behandlingscenter
Besöksadress
Thorsgatan 7

Oxelösunds kommun
Vård- och omsorgsförvaltningen
Telefon 0155-380 00
kommun@oxelosund.se