Korttidsverksamhet

Korttidsvistelse
Korttidsvistelse är en insats för personer med vissa funktiosnedsättningar enligt lagen om stöd och service (LSS).

Med korttidsvistelsen ges de anhöriga utrymme för avkoppling samtidigt som den enskilde erbjuds miljöombyte och stimulans i den personliga utvecklingen. Korttidsvistelse är en tillfällig vistelse på ett korttidshem, hos en familj eller i en lägerverksamhet. Korttidsvistelse utanför det egna hemmet ansöker du hos en biståndshandläggare. 

Korttidstillsyn
Korttidstillsyn är en förlängd fritidsverksamhet för skolungdom, 13-21 år inom området funktionsstöd i Oxelösund. Det är en insats för personer med vissa funktionsnedsättningar enligt lagen om stöd och service (LSS).

Verksamhetens mål är att erbjuda en korttidstillsyn efter skoldagen samt under skollov utifrån varje individs behov och förutsättningar. Korttidstillsyn ansöker du om hos kommunens biståndshandläggare, läs mer under Ansöka

Välkommen till 2019 års sommarläger på Vårdinge by

Vårdinge ligger mellan Vagnhärad och Gnesta i närheten av en fin sjö och vi bor på folkhögskolan som finns där. Vi är mycket ute i naturen och gör olika aktiviteter som badar, spelar spel och gör utflykter.

Vi hjälps åt med att laga frukost och kvällsmål men lunchen kommer färdiglagad till oss. I år kommer Oxelösunds kommun och Trosa kommun att ordna ett gemensamt läger för dig som är mellan 12 och 21 år för att du ska kunna lära känna kompisar från andra kommuner.

Lägret startar kl 10 på måndag 5 augusti och slutar kl 13 på fredag 9 augusti efter att vi ätit frukost och plockat ihop våra saker. Om du vill vara med på lägret så behöver du ha ett beslut om korttidsvistelse enligt LSS, ansökan gör du till kommunens biståndshandläggare. 

När?
Vecka 32, måndag 5 augusti - fredag 9 augusti 2019

Var?
Vårdinge by ligger mellan Trosa och Vagnhärad. Här har Trosa kommun under många år haft sommarläger för ungdomar. Mer information om Vårdinge by.

Anmälan och kontakt: 
Margita Holmström
0155-384 10
margita.holmstrom@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Kontakt

Oxelösunds kommun
Social- och omsorgsförvaltningen
613 81 Oxelösund

kommun@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Telefon 0155-380 00
Kommuncenter är bemannat måndag-fredag 08.00-17.00


Enhetschef funktionsstöd
Margita Holmström
Telefon 0155-384 10

Mer information

Kontakt för sidan: Kommuncenter