Familjecentral

Familjecentralen är en mötesplats med barnet i centrum. Du hittar oss i samma lokaler som vårdcentralen i centrala Oxelösund. Här finns barnmorskemottagningen, barnavårdscentralen, öppna förskolan och personal från socialtjänsten. Tillsammans vill vi ge barn från 0 till 6 år, föräldrar och blivande föräldrar god service och stöd.

Familjecentralen är öppen för blivande föräldrar och föräldrar med barn. Du/ni är välkomna med ditt/dina barn för att träffa andra barn och föräldrar, umgås och utbyta erfarenheter. Fika finns att köpa på öppna förskolan, medan all övrig verksamhet är gratis.

Vårt samarbete sker med tystnadsplikt. Det betyder att information om en enskild familj bara kan bytas mellan de olika verksamheterna om föräldrarna i familjen tillåter det. 

Barnmorskemottagningen

På barnmorskemottagningen finns mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovtagning. Du som blivande förälder är välkommen till oss för att förbereda dig inför förlossningen. Då pratar vi också om vad som händer tiden efter förlossningen, om amning och om att bli förälder.

Tid för besök bokas på 0155-24 70 17.  

Barnavårdscentralen (BVC)

Vår uppgift är att främja barns hälsa, trygghet och utveckling. Vi följer ditt barn under de första sex åren och erbjuder läkarundersökningar, vaccinationer och hälsoupplysning. Du som förälder erbjuds råd och stöd i hur det är att vara förälder.

Tid för besök bokas på 0155-24 70 21 

Öppna förskolan

Alla barn 0-6 år är välkomna tillsammans med förälder eller annan vuxen. Här kan ni leka, skapa, läsa, umgås och lära känna andra barn och vuxna. Vi har en gemensam sångstund varje dag och vi fikar tillsammans till självkostnadspris.

Telefon 0155-383 87

Föräldrastödjare

Vi erbjuder social rådgivning och stödsamtal i olika situationer som man kan hamna i som blivande förälder och förälder, exempelvis funderingar kring sitt föräldraskap, uppfostran, anknytning, relationer och frågor om vart man kan vända sig i olika situationer. Samtalen kan ske både på familjecentralen och i ert hem beroende på vad som passar er bäst. Föräldrastödjare finns regelbundet med i öppna förskolans verksamhet.

Tid för besök bokas på telefon 0155-384 03

Glöm inte att följa oss på Facebook!

Kontakt

Oxelösunds familjecentral
Biblioteksgatan 2 
613 30 Oxelösund 
Telefon: 0155-385 97 
familjecentralen@remove-this.oxelosund.remove-this.se

Barnmorskemottagningen (BMM)
Barnmorskor 
Telefon: 0155-24 70 17 

Undersköterska 
Telefon: 0155-24 73 64

Barnavårdscentralen (BVC)
Telefon: 0155-24 70 21 

Öppna förskolan
Förskollärare
Annika Dahlström
Telefon: 0155-383 87

Föräldrastödjare
Sara Karlsson
Telefon: 0155-384 03

Aktuellt

"Gilla" oss på Facebook så får du regelbundet aktuell information:

Familjecentralen på Facebook

Kontakt för sidan: Kommuncenter