ABC – Alla barn i centrum

Vad är ABC?

I Oxelösunds kommun erbjuder vi det kostnadsfria föräldraprogrammet Alla barn i centrum, ABC.

Programmet vänder sig till dig som förälder med barn 3–12 år, och leds av utbildade gruppledare. Här tar vi upp frågor som t.ex. balansen mellan att sätta våra barn i centrum samtidigt som vi skapar harmoni kring matbordet. Hur undviker vi stressiga situationer? Hur kan vi förebygga konflikter? Hur får vi mer tid till härligt umgänge med våra barn? Ingen förälder är ensam om dessa funderingar och ABC är till för alla föräldrar – nyblivna som erfarna!

Föräldrastöd med gruppträffar

ABC föräldraprogram innehåller fyra gruppträffar. Träffarna kommer bland annat att handla om hur du som förälder kan stärka ditt barns självkänsla, hur du kan arbeta för med relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer. Det kostar ingenting att vara med!

Träff 1

Visa kärlek - Hur gör vi för att våra nära relationer ska fungera? Diskussioner och enkla övningar kring att ha fokus på det som fungerar. 

Träff 2

Vara med - Hur påverkar vi varandra i det dagliga samspelet? Hur kan vi förebygga konflikter med våra barn? Diskussioner och enkla övningar kring hur föräldrar och barn kan vara tillsammans. 

Träff 3

Visa vägen - Hur kan man tillämpa ett lugnt föräldraskap? Hur påverkar stress föräldraskapet och hur kan stress hanteras? Diskussioner och enkla övningar kring att vara en förebild för sitt barn. 

Träff 4

Välja strider - Hur kan tjat i familjen minskas? Vilka strider behöver vi ta och vilka kan väljas bort? Diskussioner och filmexempel kring konflikthantering. Planering framåt med fokus på hur ABC kan användas i vardagen.

Här kan du läsa mer om ABC - Alla barn i centrum

Vill du vara med?

Vi startar nya grupper regelbundet, på olika platser och för olika målgrupper. Fyll i formuläret nedan om du är intresserad av att vara med, så blir du kontaktad av en gruppledare för ABC för mer information.

Intresseanmälan ABC – alla barn i centrum

Intresseanmälan ABC – alla barn i centrum
Fyll i intresseanmälan med namn, telefon eller mejl, samt om du har önskemål eller frågor. Tryck på Skicka. Vi kontaktar dig så snart vi kan.

Kontakt för sidan: Kommuncenter