Publiceringsdatum:

Oxelösund i topp 20 på att ta hand om blomrika vägkanter

Oxelösund delar 8.e plats tillsammans med Götene-, Laholms- och Ronneby kommun i Naturskyddsföreningens enkätundersökning som rankar hur och i vilken utsträckning kommuner arbetar för att skapa vägkanter med ängsblommor som är viktiga för bin, fjärilar och andra insekter. Konkreta insatser inkluderar bland annat att bekämpa invasiva arter och varje år slå växtligheten, (så kallad slåtter) och forsla bort växtresterna för att göra marken näringsfattig, vilket gynnar ängsväxterna.

Enkäten skickades ut via e-post till samtliga 290 kommuner. Totalt har 172 kommuner deltagit i enkätundersökningen, vilket motsvarar nästan 60 procent av alla Sveriges kommuner.

För att kunna rangordna kommunernas engagemang har svarsalternativen i enkäten poängsatts, och det maximala antalet poäng som en kommun kan uppnå är 34 poäng. Det är Naturskyddsföreningen som står bakom undersökningen och rankingen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer