Loggan för Oxelösunds kommun

Delar av Strandvägen avstängd under nationaldagsfirandet

Torsdag 6 juni firar vi nationaldag och inviger minnesplats för utlandsveteraner vid Läget i Oxelösunds gästhamn. En del av Strandvägen kommer att vara avstängd för biltrafik under de timmar som firandet pågår.

Nationaldagsfirandet och invigningen börjar 11.00 på torsdag 6 juni och håller på till 13.00. Från 10.00 till 14.30 är Strandvägen från korsningen Källstigen/Thams väg fram till Badhusbacken avstängd för biltrafik. Parkeringarna vid lekplatsen och gamla Båt & Motor kommer att vara öppna för allmänheten. För att köra dit rekommenderar vi att bilister kör Femörevägen till Strandvägen.

Oxelösunds kommun, i samarbete med Oxelökören, Lions Club Oxelösund, Oxelösunds Hembygdsförening, Oxelösunds Judoklubb och Eritreanska föreningen för demokrati och integration i Nyköping och Oxelösund, bjuder in till ett traditionellt nationaldagsfirande. I år inviger vi också en minnesplats för civila och militära utlandsveteraner i fredsbevarande tjänst, med ett minnesmärke som vi har upprättat efter ett medborgarförslag från en medlem i Sveriges Veteranförbund och Fredsbaskrarna Södermanland. Landshövding Beatrice Ask kommer att hålla ett invigningstal.

Förutom tal, kransnedläggning och musikunderhållning kommer olika föreningar och aktörer att visa upp sina verksamheter vid ett utställarområde.

Konferencierer för dagen är Linda Pröjtz Ålund och Anna Edman och underhållningen står Oxelökören, Kulturskolan och Sisters of soul för.

Innehåll för nationaldagsfirande i Oxelösund

  • Program på scen kl. 11-13
  • Restaurangbåten, foodtrucks och glasscaféet håller öppet med mat- och fikaförsäljning.
  • Kustbevakningen håller öppet skepp och finns på plats för att svara på frågor om sitt uppdrag i skärgården. Besökare är välkomna ombord!
  • Kriminalvården har ett informationstält
  • Sörmlandskustens räddningstjänst finns på plats och visar upp sin brandbåt. Besökare är välkomna ombord!
  • Föreningen Femörefortet deltar med sin militärbil och finns på plats för att svara på frågor
  • Sveriges Veteranförbund finns på plats för att svara på frågor

Lionståget åker från Järntorget 10.20 och 10.40 och tillbaka in till stan efter avslutat program. Lionståget är gratis att åka med till och från Läget.

Varmt välkommen!