Publiceringsdatum:

Invigning av minnesplats och nationaldagsfirande

I år kommer vi att uppmärksamma våra veteraner extra här i Oxelösund, då vi på nationaldagen 6 juni kommer att inviga en minnesplats för civila och militära utlandsveteraner i fredsbevarande tjänst, som vi har skapat vid Läget.

Minnesplatsen kommer att prydas med ett minnesmärke och är upprättat efter ett medborgarförslag från en medlem i Sveriges Veteranförbund och Fredsbaskrarna Södermanland.

Invigningen och nationaldagsfirandet kommer att hålla på mellan kl. 11 - 13 och förutom avtäckning av minnesmärket, tal av bland andra vår landshövding Beatrice Ask, blir det traditionellt nationaldagsfirande med underhållning av Oxelökören, Kulturskolan och Sisters of soul.

Restaurangbåten, foodtrucks och glasscaféet håller öppet med mat- och fikaförsäljning och det kommer att finnas möjlighet att göra besök på Kustbevakningens öppna skepp och Sörmlandskustens räddningstjänst kommer att finnas på plats med sin brandbåt. Ett utställarområde för olika aktörer kommer att hålla öppet kl. 11 - 14.

Lionståget åker från Järntorget 10.20 och tillbaka in till stan efter avslutat program. Lionståget är gratis att åka med till och från Läget.

Du kan läsa mer om programmet och få info om bästa parkeringsställena på visitoxelosund.se. Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen att fira tillsammans torsdag 6 juni!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer