Publiceringsdatum:

Konsert med Pernilla Andersson

Torsdag 16 maj står en av våra folkkära artister på Koordinatens scen. Med sig har Pernilla Andersson gitarristen Fredrik Rönnqvist som hon har spelat tillsammans med i närmare 30 år.

Pernilla Andersson är en av våra mest folkkära och turnerande artister, inom pop, jazz och blues, som flera gånger blivit Grammisnominerad som årets kompositör, årets artist samt singer/songwriter.

Född i Stockholm, uppvuxen i Hässleholm och Kristianstad. Som producent utmärkte sig Pernilla genom att år 2000 vara den första kvinnliga producenten på ett majorbolag då hon 2001 skrev och producerade Svante Thuressons album ”Nya Kickar”. År 2013 tilldelades Pernilla Sir George Martin Music Award som utdelades personligen av Sir George Martin. 2021 tog Pernilla emot Olle Adolphson stipendiet, utdelat av Musikaliska Akademien med motiveringen: ”Pernilla är ett musikaliskt naturbarn i producentkostym av utmärkt snitt. Om Monica Zetterlund kallades ”ett lingonris i coctailglas” så är Pernilla Andersson ”en gullviva i ett whiskyglas”.

Följ gärna henne på Facebook. Länk till annan webbplats. och Instagram Länk till annan webbplats.

Du kan titta och lyssna på Pernilla Andersson på Youtube. Länk till annan webbplats. och Spotify.

Biljetter till konserten på Koordinaten kostar 355:-/person och de köper du på vår biljettsida Länk till annan webbplats. eller i Informationsdisken på Koordinaten.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer