Publiceringsdatum:

Ståltheten har fått ny effektfull ljussättning

Från och med ikväll kommer vår stålskulptur och landmärke Ståltheten att vara upplyst med olika färgsättningar. Den 14 meter höga skulpturen är skapad av konstnären Jessica Fleetwood som fick ta del av de färgtester som gjordes igår. Jessica själv är jätteglad över resultatet.

Detta är extraordinärt och helt efter mina visioner jag hade när Ståltheten skapades. Stor eloge till Anders Magnusson som kämpat för att få till detta och ljusteknikern har gjort ett jättebra jobb, man blir väldigt fascinerad.” Och nu blir Ståltheten stolt, jag byggde den för att man skulle vara stolt över sitt ursprung, att man kommer från Oxelösund.

Tanken är att ljussättningen med olika färger ska ändras efter de dagar och teman som Oxelösunds kommun vill uppmärksamma. Till exempel Sveriges och Finlands nationaldagar, våra minoriteters flaggdagar och Orange Day för att nämna några. Programmeringen av datum är inte flexibel så det går i nuläget enbart att bestämmad teman för dagar som har ett fast datum varje år.

Ljussättningen startar vid solnedgång och släcks vid soluppgång. Under Valborg- och förstamajkvällen kommer färgerna att visas upp roterande.

Ståltheten placerades vid Fiskehamnen år 2000, när Oxelösund firade 50 år som stad.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer