Loggan för Oxelösunds kommun

Första spadtaget för Peterslundsskolans renovering

I dag togs första spadtaget för Peterslundsskolans renovering. Ombyggnationen beräknas vara klar inför läsåret 2024-2025.

I dag togs det första spadtaget för Peterslundsskolans renovering. Rivningsarbeten har dock pågått sen barnen gick på sommarlov och taket är till hälften klart. Nu byts avloppsrör i byggnaden och inom kort påbörjas uppbyggnad av nya rum.

Elever från Peterslundsskolans elevråd var på plats och tog det första spadtaget samt provade på att knacka rent tegelstenar, som ska återanvändas i renoveringen. Barnen fick gå in i sin gamla skola och även diskutera den framtida utformningen av skolgården. Som avslutning blev det glass och bullar innan det var dags att åka tillbaka till skolan.

Renoveringen av Peterlsundsskolan är den sista delen i den nya förskole- och skolorganisationen i Oxelösund som påbörjades 2020. Tidigare har Ramdalsskolan renoverats och en helt ny skola, Oxelöskolan har byggts.
D-skolan och Breviksskolan har lagts ned. Renovering av Dalgångens förskola pågår och en helt ny förskola, Nyängens förskola har ersatt Peterslunds förskola.

Vi ser fram mot en nyrenoverad skola och att bli klar med det sista i den nya organisationen. Lärande i fokus där bland annat ökad närvaro i skolan och kunskapsavstämningar ingår är dock ett utvecklingsarbete som fortsätter, säger Eva Svensson, förvaltningschef

På plats tillsammans med barnen den här soliga och fina höstdagen var Dag Bergentoft (M), kommunalråd, Eva Lantz (M), Utbildningsnämndens ordförande, Eva Svensson, förvaltningschef, rektorer och representanter från NCC och kommunen.

Skiss Peterslundsskolan

Peterslundsskolan efter renovering - skisser av LLP arkitektbyrå