Loggan för Oxelösunds kommun

Vernissage för nya utställningar på Koordinaten

På lördag den 7 oktober är det dags för Karl Johan Lilliesköld och Eva Kempe att ha vernissage för sina utställningar i gallerierna på Koordinaten.

”Bataljen om den blå hingsten och andra berättelser” i Galleri K

Karl Johan Lilliesköld kommer ursprungligen från Stockholm och har bott i Sörmland i 15 år. Han har under många år varit bosatt och verksam både i England och Italien.

Vad som nog kan ses uppenbart på den här utställningen är att mitt målarhjärta framförallt befinner sig någonstans runt renässans och barockperioderna. Med hela färgspektrat, hela ljusspektrat och hela det mänskliga spektrat av emotion och intellekt. För mig är det viktigt att lita till den egna blicken, till den egna processen, att låta måleriet i hög grad vara just måleri och inte en färglagd förlängning av det fotografiska seendet. Man brukar ju säga, att lära sig måla är att lära sig se, javisst – att se både utåt och inåt. Ljus och mörker, färgerna, rörelser, det gyllene snittet. Hantverkets magi. Skönhet, det är elementärt för människan.

"Med akvarell och en inre känsla" i Galleri O

Eva Kempe skapar konst främst i akvarell men använder sig även av akryl och blandteknik. I målandet använder hon penslar, kontokort och målarknivar, och inspirationen kommer från omgivningen, fotografier och en inre känsla.I över 20 år har Eva målat men har på senare tid valt att ta steget att bli aktiv konstnär. I samband med det har hon startat ett eget företag inom bildkonst. Under åren har hon gått kurser hos flera olika konstnärer men är i huvudsak autodidakt.

Jag hoppas att mitt måleri kan beröra och inspirera andra i sitt skapande.

Varmt välkommen på vernissage i konstnärernas närvaro kl. 11 - 14.