Publiceringsdatum:

Musikteater om Carole King på Koordinaten

Måndag 18 september startar vi upp höstens musikevenemang på Koordinaten. Först ut är en rykande färsk show om en av vår tids största låtskrivare. Föreställningen är ett samarbete med Nyköpings Teaterförening som firar 90 år i år!

Carole King är en av USA:s största singer-songwriter som hade stor framgång med sin musik under senare hälften av 1900-talet. Blyg och tillbakadragen skrev hon först låtar till andra innan hon tog beslutet att framföra dem själv. Hon såg inte sig själv som en artist och tyckte inte att hon dög som sångerska. Något som visade sig vara helt fel.

Hon slog igenom stort med skivan ”Tapestry” som släpptes 1971. Den sålde 24 miljoner ex och låg kvar på Billboardlistan i 6 år. Exempel på låtar i showen: You´ve got a friend, Natural Woman och The Locomotion.

Manus är skrivet av Cecilia Kyllinge. I rollen som Carole King ser vi Fia Viktorsson. Med Cecilia Kyllinge, Fia Viktorsson, Anders Larm, Martin Jarbeck. Humor Musik & Allvar – produktion. Föreställningen är ett samarbete med Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern, som firar 90 år i år!

19.00 börjar föreställningen, biljetter kostar 90:-/person och du kan köpa dem direkt på Koordinaten eller via webben här. Länk till annan webbplats.

Varmt välkommen till höstens första musikevenemang hos oss!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer