Publiceringsdatum:

Första spadtaget för etapp 2 vid Björntorp

I dag togs första spadtaget för Björntorp etapp 2. Hösten 2024 ska det finnas ytterligare 22 boendeplatser på det särskilda boendet.

För snart två år sedan stod etapp 1 av ett nytt särskilt boende klart vid Björntorp och i dag togs det första spadtaget för nästa etapp. Fastigheten uppförs av Sjötorpshus och när etapp 2 är färdig hösten 2024 kommer det finnas plats för ytterligare 22 boende.

Idag tar vi spadtag för framtidens särskilda boende. Här bygger vi för dagens och framtidens standard, säger Katarina Berg (M), vård- och omsorgsnämndens ordförande.

Särskilt boende är ett samlingsnamn för det som i vardagligt tal kallas för äldreboende och demensboende. Boendet byggs med anpassningar och förberedelser för att fungera som ett demensboende, men med möjlighet att kunna anpassas även till andra omfattande vård- och omsorgsinsatser.

Ett särskilt boende kan bli aktuellt när hemtjänst inte längre räcker till för att en person ska känna sig trygg och säker hemma. Man har en egen lägenhet med omvårdnadspersonal och sjuksköterska tillgänglig dygnet runt. På varje avdelning finns också gemensamma utrymmen.

På bilden syns Katarina Haddon, chef för vård- och omsorgsförvaltningen och Katarina Berg (M), ordförande i vård- och omsorgsnämnden ta första spadtaget tillsammans med Pär Knutsson, VD på Sjötorpshus.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer