Publiceringsdatum:

Nyängens förskola är invigd!

Nyängens förskola, så är namnet på Oxelösunds nya förskola i Peterslund. Namnet tillkännagavs under den officiella invigningen i dag, och är ett förslag från allmänheten.

Nu är den nya förskolan i Oxelösund officiellt invigd. I samband med invigningen i dag tillkännagavs den nya förskolans namn. Allmänheten har fått lämna in förslag på namn varav två av förslagen var Nyängens förskola – med motiveringen att Nyängen finns som fastighetsbeteckning i området. Namnet är dessutom ett säsongsbetonat klingande namn som passar en ny levande förskola byggd på en äng. Det slutliga beslutet om namn togs av styrgruppen för förskolan.

Utbildningschef Eva Svensson inledde med tal och delade ut ett presentkort till förskolans rektor, Johanna Krautmeyer, med en summa att köpa in gröna växter till förskolegården för.

Därefter fick barnen vara med och klippa bandet tillsammans med utbildningsnämndens ordförande Eva Lantz (M). Kulturskolan stod för fin underhållning och skapade feststämning hos barnen!

Efter bandklippningen bjöds barnen på ansiktsmålning och ballongfigurer.

Vårdnadshavare och anhöriga är inbjudna senare på eftermiddagen på fika och rundtur i de nya lokalerna. I kväll är det närområdets grannars tur att få se sig om i förskolan, och det grillas korv vid förskolans grillplats.

Johanna Krautmeyer, rektor på förskolan säger:

Det känns väldigt roligt att få så här bra förutsättningar både när det gäller inomhus- och utomhusmiljön.

Barn och personal flyttade in redan i maj och i dag har cirka 130 barn en plats på förskolan. Totalt rymmer lokalerna cirka 150 barn.

Eva Svensson, förvaltningschef säger:

Vi fortsätter att utveckla lärande i fokus, nu med ny förskola i Peterslundsområdet. Barn och personal har fått bättre förutsättningar i de nya lokalerna.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer