Publiceringsdatum:

Provtur med skolbussen till Breviksskolan

I går provåkte ett gäng elever från Peterslundsskolan skolbussen som från och med skolstarten på måndag går mellan Nyponvägen och Breviksskolan.

Tillsammans med pedagoger som nu även titulerar sig bussvärdar, skolans rektorer, busschaufförer och Nobinas produktionschef gick provturen till Breviksskolan och tillbaka, med förväntansfulla elever i sätena.

Under renoveringen av Peterslundsskolan går skolbussen under skoldagarna från Nyponvägens busshållplats till Breviksskolan och tillbaka. För att göra skolstarten med skolbuss till en ny skola trygg tog vi med oss elever från Peterslundsskolan som fick provåka skolbussen.

Vi fick träffa busschaufförerna Zinita och Linda som kommer köra skolbussen. Vi fick en noggrann säkerhetsgenomgång och produktionschef Sten berättade hur det går till att åka buss till skolan. Våra bussvärdar, med uppdrag att se till att eleverna är trygga på bussen, hjälpte till och höll resenärerna sällskap under hela färden.

Petra Jansson, rektor på Peterslundsskolan säger:

Vi gör det vi kan för att resorna med skolbuss ska fungera så bra som möjligt från och med nästa vecka, tillsammans – skola, fritids och vårt bussbolag Nobina. Vi har fått inspel från vårdnadshavare, vars tankar och synpunkter är så viktiga i detta arbete, och vi har ett gott samarbete med bussbolaget.

Renoveringen förväntas ta 1 år och under tiden går alla elever i stället på Breviksskolan som ställts i ordning för att ta emot de drygt 300 eleverna från Peterslundsskolan. Skolstart är måndag 21 augusti.

Visst kommer vi att sakna vår lilla Peterslundsskola under läsåret, men tiden brukar gå fort och snart står vi där med vår nyrenoverade skola! Tillsammans gör vi det bra! säger Petra

Barnen tyckte det var spännande och kul och uppskattade den lilla utflykten!

Busschaufförerna Linda och Zinita, och bussvärdarna Tessan, Ella, Esteban och Filippa

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer