Publiceringsdatum:

Höstens scenprogram på Koordinaten

I september startar höstens scenprogram på Koordinaten. Vi bjuder på en musikblandning som vi hoppas kommer att passa alla smaker. För de yngre ges två barnteaterföreställningar.

"Alla får åka med" barnteater med Boulevardteatern, lördag 2 september

En barnteater för barn 2-5 år som bygger på Anna-Clara Tidholms bilderbok för små barn. En liten flicka kör i sin blå lastbil. Hon tar med sig många passagerare; en hängig tomte, en grubblande gris, en pojke som ramlat, en frusen hund och en ledsen nalle.Tillsammans far de hem till flickans hus och har saftkalas. En föreställning om empati, gemenskap och mångfald och vikten av den enkla, vardagliga samvaron. Att vara olika är bra! Teatern riktar sig till barn 2-5 år tillsammans med föräldrar.

”Carole King – tapetblomman som sprängde glastaket”, 18 september

Musikteaterföreställningen om Carole King, en av USA:s största singer-songwriter som hade stor framgång med sin musik under senare hälften av 1900-talet. Musikteaterföreställningen arrangeras tillsammans med Nyköpings Teaterförening - en del av Riksteatern. Exempel på låtar i showen: You´ve got a friend, Natural Woman och The Locomotion. Medverkande: Cecilia Kylinge, Anders Larm, Fia Viktorsson och Martin Jarbeck.

Andreas Weise, 5 oktober

Andreas Weise är en modern artist med rötterna i den traditionella swing- och soulmusiken och har under lång tid förtrollat publiken med sin själfulla, klassiska röst och naturliga karisma. I höst ger han sig ut på turné med sitt nya album ”The Circle”.

”Vem ska trösta Knyttet?” / Lastenteatteri "Kuka lohduttaisi Nyytiä?", med Dockteatern Tittut, lördag 7 oktober

Ett ensamt och olyckligt Knytt längtar mer än någonting annat efter att träffa en riktig vän. Så en dag kommer en flaskpost som ger Knyttet mod att övervinna sina rädslor – och finna kärleken! En finstämd berättelse om vårt behov av vänskap och tröst som hjälper oss att växa. En musikalisk skuggspels-föreställning efter Tove Janssons vackra bilderbok. För barn 3 - 9 år, föreställningen är ca 35 minuter lång och språket som talas är svenska.

Vasas Flora och Fauna, 26 oktober

Ständigt i rörelse och alltid lika säregna Vasas flora och fauna är tillbaka. Det finlandssvenska indie-popbandet kommer till Oxelösund i ny skepnad, men med samma sedvanliga klass och känslighet. 2020 års album "Möte med skogsgardisterna" visar Mattias Björkas, Daniel Ventus och Tina Kärkinen återigen varför vi behöver Vasas flora och fauna i våra liv. Precis i dagarna har de släppt sitt senaste album "Man blåser bort".

Joel Alme, 30 november

Tidigare i år vann Joel Alme pris i kategorien "Årets visa/singer-songwriter" på Grammisgalan. Efter drygt 200 spelningar med kompband väntar en soloturné i höst där berättelserna bakom texterna berättas. Turnén får namnet ”För väldigt många lögner sen: Joel Alme Solo”.

Du hittar mer info om våra evenemang och kan köpa biljetter på visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.Biljetter kan också köpas i Informationen på Koordinaten.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer