Publiceringsdatum:

Nu rustar vi badplatserna inför sommaren

Inför årets badsäsong genomför vi ett antal förbättringar på och omkring våra mest populära badplatser. Bättre parkeringsmöjligheter, ny sand, nya grillar och bänkbord är några av de nyheter du kommer att ha glädje av som besökare.

För att göra badplatserna mer lättillgängliga skapar vi nu nya parkeringsmöjligheter för att minska det stora trycket på vägarna runt badplatserna. Vid Jogersö skapas åtta nya parkeringsplatser för längre fordon, som möjliggör parkering för till exempel husbilsägare eller bilägare med tillkopplat släp som vill besöka badet eller upptäcka mer av vårt natursköna Jogersö.

Vid Stenviksbadetgör vi i ordning en ny grusyta som rymmer runt 40 nya parkeringsplatser för att avlasta trafiksituationen på Stenviksvägen under högsäsong. Vid Vivestabadet kommer vi att få en handikapparkering. Arbetet med att förbättra parkeringsmöjligheterna pågår just nu och kommer att bli färdigt inom de närmaste veckorna.

Välkomnande för alla

Under vintern har stränderna vid både Jogersö och Stenvik fått en ordentlig upprustning och påfyllning med ny och fräsch sand. Hela Jogersö strand har därmed fått ny sand under två vintrar. Vi har också fyllt på beachvolleybollplanen med ny och ändamålsenlig sand.

På Jogersö finns en tillgänglighetsramp för att göra det möjligt för alla våra besökare att kunna ta sig ner i vattnet. Förra året förbättrade vi gången mot tillgänglighetsrampen och monterade ett nytt avslut på rampen för att förenkla framkomligheten i änden av rampen med en större yta för rullstolarna.

Vi bygger också om entrén ner till Jogersöbadet för att skapa ett mer välkomnande intryck av det vackra havsbadet. Under sommaren kommer även nya cykelställ att monteras som gör det möjligt att fästa cykellås runt ramen för bättre säkerhet.

Fler förbättringar

För att göra det enklare för dig som besökare att hjälpa till att hålla våra bad rena och fina kommer vi att sätta upp nya naturgröna kärlskåp mellan badet och parkeringen på Jogersö. Likadana kärlskåp kommer också att dyka upp på Vivesta och Stenvik.

Jogersö, Stenvik och Vivesta har i år fått nya grillar och vedställ för att du ska kunna lämna kvar överbliven ved till nästa grillgäst. Dessutom har vi placerat ut nya bänkbord vid de tre baden där du kan avnjuta din matsäck eller bara vila benen. Till Jogersöbadet kommer även en ny räddningsbåt med tillbehör samt ny och tydligare skyltning till hundbadet.

Varmt välkommen till våra fina badplatser!

Läs mer om alla våra badplatser och se aktuella badtemperaturer på visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer