Publiceringsdatum:

Fortsatt förbättrat företagsklimat

Oxelösund blev årets klättrare i Svenskt näringslivs ranking förra året och i år har företagens attityd till kommunens företagsklimat ytterligare förbättrats. Det visar Svenskt näringslivs mätning av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

Vi har fortsatt på den inslagna vägen och jobbar fokuserat med att vara nära, lyssna och vara ute hos företagen, säger Johan Scherlin, näringslivsansvarig i Oxelösunds kommun.

Ytterligare en nyckel är en bättre samverkan med medarbetarna på miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Varannan tisdag gås alla ärenden som har med företag att göra igenom tillsammans. Det kan handla om till exempel etableringar, lediga lokaler eller markfrågor. Samverkan mellan näringsliv och turism är också en nyckel till framgången.

Jag gläds mycket åt resultatet och att vårt arbete i kommunledningen med att samverka över gränserna inom organisationen och att samverka med företag och företagare uppskattas av våra företag. Det märks inom till exempel bygglov och besöksnäring men också inom det viktiga området som skolan utgör. Ett exempel på detta är teknikutbildning för unga och industriutbildningar som tas fram i nära dialog med våra större företag. Jag tror även att resultatet baseras på långsiktigt positiva effekter av projektet ”100 möten” som vi genomfört 2021 och 2022, säger Johan Persson, kommunchef.

Dessutom har Oxelösund precis fått sitt första näringslivsråd. Där diskuteras vad kommunen kan göra före företagen, men också vad de större företagen kan göra för kommunen.

Vi vill att företagen ska ta större ansvar genom att vara delaktiga i samhällsutvecklingen. Vi har också en lokal företagarförening där vi fokuserar på handel, besöksnäring och mindre tjänsteföretag. Vi försöker möta företagen i Oxelösund på deras villkor, stora som små, säger Dag Bergentoft (M), kommunstyrelsens ordförande.

Fakta

Svenskt Näringslivs undersökning av kommunernas företagsklimat omfattar bland annat attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens service till företag samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Den landsomfattande rankingen släpps i september.

Läs mer om undersökningsresultatet och delområdena på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats..

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer