En uteservering med med bilder på maträtter i förgrunden.

Publiceringsdatum:

Välkommen till Läget

I sommar kan du äta, tanka båten, köpa glass, leka och njuta av sommaren vid Läget.

Sjömacken ligger kvar vid Läget som tidigare. Nyhet för i år är att den är uppdaterad till en självserviceautomat som gör att du kan tanka när det passar dig. Företaget som driver macken heter EcoPar och den diesel som används innebär lägre utsläpp av kväve, sot och partiklar vilket är bättre för miljön. Du kommer även kunna tanka alkylatbensin och vanlig bensin. Sjömacken har öppnat för säsongen.

Handla lunch eller middag från någon av matvagnarna och slå dig ner på den gemensamma uteserveringen med utsikt över havet. Matvagnarna flyttar dit under maj. Oxelösunds kommun planerar just nu för hur området vid Läget ska utvecklas långsiktigt.

Restaurangbåten Sandskär ligger förtöjd vid piren mellan gästhamnen och sjömacken. Du kan sitta inne på båten eller på uteserveringen på piren utanför.

I glasskiosken i hamnkontoret kan du handla glass och fika. På utsidan av byggnaden sitter en automat där du som angör i gästhamnen kan betala din avgift, på kvittot hittar du koden till servicehuset. Gästhamnen och hamnkontoret drivs under 2023 av entreprenören Gripsholms Sjökrog som driver restaurangbåten. Gästhamnen öppnar för säsongen 26 maj.

Ta dig till Läget

På området finns det en nyrenoverad lekplats där barnen kan kasta loss och leka pirat hela dagen. I anslutning till lekplatsen finns offentliga toaletter och gott om parkeringsplatser.

Lionståget stannar som vanligt till vid Läget under sin rutt runt om i Oxelösund. Tåget går enligt tidtabell som du kan ta del av på Lions webbplats.

Läs mer om vad du kan se och göra i Oxelösund på visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer