Publiceringsdatum:

Ny yrkesutbildning på Campus Oxelösund

I höst startar Campus Oxelösund en ny yrkesutbildning skräddarsydd mot industrin. Utbildningen, Underhållsutbildning med påbyggnad inom drift- och underhåll eller svets kommer att bedrivas i ett nära samarbete med SSAB och Oxelösunds Hamn.

Campus i Oxelösund har tillsammans med SSAB och Oxelösunds Hamn tagit fram en ny utbildning baserat på dagens behov av kompetens inom industrin. Utbildningen heter Underhållsutbildning med påbyggnad inom drift- och underhåll eller svets och ger bland annat kunskap inom industriell produktion, förmåga att utföra arbetsuppgifter inom maskinell materialbearbetning och produktframställning. Eleverna får också kunskaper om systematiskt arbetsmiljöarbete. 

Vi har lyssnat in vilken kompetens som företagen efterfrågar och skapat utbildningen efter det. Att eleverna får en relevant utbildning i samarbete med branschen ger dem goda möjligheter att få ett attraktivt jobb, säger Julija Kebrt, rektor på Campus Oxelösund.

För oss är det viktigt att det finns tillgång till rätt kompetens för framtida rekryteringar. Vi ser mycket positivt på samarbetet med Campus där vi får chans att påverka utbildningens innehåll så den motsvarar våra behov, säger Jens Jacobsen, chef för Teknik och Underhåll i Oxelösunds Hamn.

Vi tror mycket på utbildningen och samarbetet med Campus Oxelösund. Utbildningens inriktning ligger i linje med de kompetensbehov vi har, säger Åsa Larsson, avsnittschef på centrala verkstaden på SSAB i Oxelösund.

Grundutbildningen, som är 51 veckor på heltid varvar teori och praktik. Arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår hos SSAB, Oxelösunds Hamn med flera. Efter grundutbildningen finns en fördjupning med inriktning mot underhåll eller svets motsvarande 25 veckor på heltid. Svetsinriktningen ger möjlighet till ett så kallat IW-diplom (Internationell Welding Diploma).

Underhållsutbildningen vänder sig till alla som är intresserade av att arbeta inom industrin och har kunskaper motsvarande grundskolan (årskurs 9) i svenska eller svenska som andraspråk. Startdatum är den 4 september och sista dag att ansöka är den 12 juni. Ansökan görs via campusoxelosund.alvis.se/ Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer