Publiceringsdatum:

Miljövänligare och mer tillgänglig sjömack

Snart kan du tanka din båt när det passar dig. Sjömacken kommer framöver nämligen att vara öppen dygnet runt. Förutom bättre tillgänglighet innebär den också renare bränsle för en bättre miljö.

Snart är det båtsäsong och lagom till den drar i gång öppnar sjömacken i ny regi i gästhamnen. Sjömacken kommer att drivas av företaget EcoPar vars diesel innebär lägre utsläpp av kväve, sot och partiklar.

EcoPar Marin är ett dieselbränsle som uppskattas av båtägare för miljöprestanda med till exempel renare avgaser. Bränslet har flera kvaliteter förutom själva miljöprestandan, det är lagringstabilt under lång tid och ingen beväxning sker i tanken säger Roger Göthberg, vd för EcoPar.

Förutom EcoPar Marin kommer alkylatbensin att finnas på sjömacken. Företaget undersöker också möjligheten till fler bensinkvaliteter. För Oxelösunds kommun är det också viktigt att sjömacken har hög tillgänglighet.

Det har varit ett krav att installera en ny betallösning säger Dag Bergentoft, kommunstyrelsens ordförande. Det ökar tillgängligheten för både oxelösundare och gäster. Vad gäller miljöaspekten är tillhandahållandet av miljövänligare bränslen naturligtvis positivt. Det är en av många pusselbitar i Oxelösunds kommuns viktiga hållbarhetsarbete.

En flytt av sjömacken i Oxelösund har diskuterats, kommande säsong kommer den dock att ligga kvar kvar i gästhamnen vid ”Läget”. Sjömacken öppnar 1 maj.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer