Loggan för Oxelösunds kommun

Förfrågan till Trafikverket om en mer inbjudande entré till Oxelösund

Under Trafikverkets renovering av Hamnbron togs flaggstänger och blomsterarrangemang bort och Oxelösunds kommun har nu skickat en förfrågan om utsmyckning till Trafikverket.

Hamnbron i Oxelösund ägs av Trafikverket. Under 2021- 2022 genomförde Trafikverket en större renovering av bron, där tekniska egenskaper och säkerhet stod i fokus. Detta innebar också att den utsmyckning som fanns på bron, flaggstänger och blomsterarrangemang, togs bort.

Oxelösunds kommun har därför skickat in en förfrågan till Trafikverket att lägga resurser på att återställa utsmyckningen efter renoveringen. I väntan på att Trafikverket ska ta sitt ansvar för stadsmiljön har vi även ställt frågan om Oxelösunds kommun får smycka ut bron inför sommaren 2023.

Hamnbron är entrén till Oxelösund, det första man möts av när man kommer till Oxelösund. Här vi vill se en mer välkomnande och inbjudande stadsmiljö – vi tycker det är viktigt med ett gott första intryck när man kommer till vår vackra stad, säger Annsofie Karlsson (M), ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.