Publiceringsdatum:

Suomalainen esikoulu syksyllä

Oxelösundin kunta tutkii parhaillaan, löytyykö suomalaisen esikouluosaston perustamiseen kiinnostusta. Kysely lähetetään kaikille huoltajille, joilla on esikouluikäisiä lapsia.

Oxelösundin kunta on suomen kielen hallintoalue. Se tarkoittaa, että ruotsinsuomalaisen kansallisen vähemmistön jäsenillä on muun muassa oikeus vastata kysymykseen siitä, haluavatko he suomenkielistä esiopetusta.

Kunta suunnittelee muuttavansa yhden Stenvikin esikoulun osastoista suomenkieliseksi osastoksi, jossa suomenkielinen toiminta on olennainen osa muuta opetustoimintaa.

Suomenkielisen osaston sijoittaminen Stenvikin esikouluun tarjoaa sen edun, että se on ainoa esikoulumme, joka tarjoaa hoitoa öisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Tämä tarkoittaa, että meillä on mahdollisuus tarjota suomen kieltä jossain määrin useammalle lapselle ja vanhemmille lapsille", sanoo koulun johtaja Eva Svensson.

Stenvikin esikoulu sijaitsee kauniilla metsäaukiolla lähellä sekä Femöreä että Jogersöä, joissa lapset voivat tutustua eläimiin ja luontoon. Esikoulun oma piha on suuri ja monipuolinen, ja metsä on aivan portin ulkopuolella. Tavarapyöriemme avulla voimme helposti viedä lapset retkille merenrantaan ja tutustumaan kaupungin kulttuuritarjontaan.

Stenvikin esikoulussa on kuusi osastoa, joissa on 1–5-vuotiaita esikoululaisia, kaksi osastoa nuoremmille lapsille ja neljä osastoa hieman vanhemmille lapsille. Syömme kaikki ateriat ruokasalissamme, ja päärakennuksen vieressä on Naturen-luontoryhmämme ja ikioma liikuntasali.

Här kan du ansöka om förskola på finska Länk till annan webbplats.

Avdelningen heter Bullerbyn/Melukylä

Ansök via Schoolsoft Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer