Loggan för Oxelösunds kommun

Förskola med finsk inriktning till hösten

Just nu undersöker Oxelösunds kommun om det finns ett intresse för att starta en förskoleavdelning med finsk inriktning. En förfrågan kommer gå ut till alla vårdnadshavare med barn i förskoleåldern.

Oxelösunds kommun är ett förvaltningsområde för finska. Det innebär att de som tillhör den nationella minoriteten sverigefinnar bland annat har rätt till att bli tillfrågad om de vill ha finskspråkig förskoleverksamhet.

Kommunen planera att göra en av avdelningarna på Stenviks förskola till en avdelning med finsk inriktning där den finskspråkiga verksamheten är en integrerad del i den övriga pedagogiska verksamheten.

Fördelen med att placera den finska avdelningen vid Stenviks förskola är att det här är vår enda förskola som erbjuder omsorg på nätter, kvällar och helger. Det innebär att vi därmed har möjlighet att erbjuda finska till viss del till fler barn och längre upp i åldern, säger Eva Svensson, skolchef.

Stenviks förskola ligger i en fin skogsglänta med närhet till både Femöre och Jogersö där barnen kan upptäcka och utforska djur och natur. Förskolans egen gård är stor och varierande med skogen precis utanför grinden. Med våra lådcyklar kan vi enkelt ta barnen med på utflykt till såväl havet som till stadens kulturella utbud.

Stenviks förskola består av sex avdelningar med förskolebarn i åldrarna 1–5 år varav två avdelningar för de yngre barnen och fyra för de lite äldre barnen. Vi äter alla våra måltider i vår matsal och i anslutning till huvudbyggnaden finns vid vår uteavdelning Naturen och vi har en alldeles egen gymnastiksal.

Här kan du ansöka om förskola på finska

Avdelningen heter Bullerbyn/Melukylä

Ansök via Schoolsoft Länk till annan webbplats.