Publiceringsdatum:

Kommunen kritiserar regeringens handläggningstid

Idag den 7 februari har Oxelösunds kommun skickat en skrivelse till regeringen med kritik om långa handläggningstider..

Kommunfullmäktige antog i november 2020 en detaljplan för Östra och Södra Jogersö. Den nya detaljplanen medger avstyckning av ytterligare 29 fastigheter i området som idag har 136 bostadsfastigheter.

Fullmäktiges beslut om ny detaljplan, upphävdes av länsstyrelsen och det är länsstyrelsens beslut om upphävandet som kommunen i mars 2021 överklagade till regeringen.

Det har nu gått två år sedan överklagan skickades in och kommunen har fortfarande inte fått något besked från regeringen och därför skickas idag en skrivelse med kritik till regeringen för de långa handläggningstiderna.

Det är många fastighetsägare som står frågande inför om de kan utveckla sina fastigheter. Vi inom kommunen kan inte ge några svar, utan kan bara hänvisa till att frågan ligger hos regeringen, säger Nils-Erik Selin, förvaltningschef miljö- och samhällsbyggnad.

Från kommunens sida har vi en önskan om att detta ärende snarast handläggs och avgörs. Så att vi inom kommunen och alla berörda fastighetsägare vet förutsättningarna för att fortsätta utveckla kommunen, säger Dag Bergentoft, (M) kommunstyrelsens ordförande.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer