Publiceringsdatum:

Oxelösunds företag går bäst i Sörmland

Oxelösunds kommun vinner utmärkelsen Bästa Tillväxt 2022 i Sörmlands län. Det är tredje året i rad Oxelösund får denna utmärkelse som företaget Syna står bakom.

Johan Scherlin, näringslivsansvarig i Oxelösund, ser utmärkelsen Bästa Tillväxt Länk till annan webbplats. som ett bevis på att näringslivet i Oxelösund mår bra och utvecklas i positiv riktning.

Vi har ett näringsliv i Oxelösund som står starkt. Mycket kretsar kring SSAB som nu investerar nära 10 miljarder kronor i en helt ny fossilfri och klimatsmart produktionsanläggning. Det är en injektion för hela näringslivet och gör att många andra duktiga lokala företag, både underentreprenörer och andra, också går bra och kan expandera och nyanställa.

En sektor som vuxit snabbt senaste tiden är besöksnäringen med flera nyetableringar. Det handlar om allt från sommarrestauranger till företag som driver höghöjdsbana och en discgolf-bana i kommunens regi.

Johan Persson, kommunchef i Oxelösund, vill poängtera de enskilda företagens betydelse för resultatet.

Det är ett positivt och lönsamt företagsklimat i kommunen för både stora, medelstora och små företag i de flesta branscher. Det är extra kul att det är just många av de mindre företagens hårda arbete och resultat som ligger till grund för utmärkelsen.

Kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S) är optimistisk inför framtiden.

Jag är glad att bostadsbyggandet kommit i gång på riktigt. Kommunen bygger och rustar även upp flera förskolor och skolor vilket skapar efterfrågan i det lokala näringslivet på olika tjänster. Vi har ett livskraftigt näringsliv och en sjunkande arbetslöshet, och vi kan erbjuda havsnära boende, bra skolor och ett rikt kultur- och fritidsliv här i Oxelösund.

På Synas webbplats kan du läsa mer om Oxelösunds placering. Länk till annan webbplats.

Fakta

Priset Bästa Tillväxt tilldelas sedan 2007 den kommun i varje län där företagen har bäst tillväxt. Priset delas ut årligen av kreditupplysningsföretaget Syna, som granskar bokslut från samtliga svenska aktiebolag för att utse vinnarna. Bästa Tillväxt bygger på fakta och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Av dessa tal skapas ett tillväxtindex som används för att jämföra kommunerna. Oxelösund vinner utmärkelsen för 3:e året i rad och 2022 är det hela 26 företag i Oxelösund som uppfyller alla tre kriterier jämfört med 13 företag 2021. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer