Publiceringsdatum:

Ny leverantör för inköp av mat till personer med hemtjänst

Från mitten av januari 2023 kommer du som har en beviljad insats för inköp av mat via hemtjänsten att beställa dina matvaror digitalt.

Den nya rutinen för inköp av mat innebär att hemtjänstpersonal tillsammans med dig i ditt hem beställer varorna i ICA:s digitala e-handel. Personalen har en surfplatta med sig vid besöket, där du kan se och själv välja bland de olika varorna och varumärkena, och därför kan beställa precis de varor du önskar. Det blir nu också möjligt att se vad varorna kostar innan beställning och betalning.

Kostnadsmässigt kommer den nya metoden för inköp inte innebära någon skillnad för personen med hemtjänst. Men kvalitetsmässigt hoppas vi på stora skillnader då det är möjligt att vara mer delaktig och själv se varorna och kunna jämföra med likvärdiga varor innan du bestämmer dig. Delaktigheten kommer att öka, säger Linus Fogel, (S) ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Hemtjänstpersonalen har inför förändringen genomgått utbildningar i inköp via internet.

I januari 2023 avslutas nuvarande avtal runt utförandet av inköp i hemtjänstens regi. Framöver är det Oxelösunds kommun som står för ICA:s kostnader för packning och utkörning av matvaror, och kostnaden för tjänsten blir för oss oförändrad.

Utöver en större frihet och delaktighet för hemtjänsttagaren ser vi också att säkerheten ökar då personal inte behöver hantera pengar eller kort under själva köpet, säger Kristina Tercero, förvaltningschef äldreomsorgen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer