Publiceringsdatum:

Dags att söka till vårens utbildningar på Campus Oxelösund

Nu är det dags att söka till vårens kurser och utbildningar på Campus Oxelösund. Campus erbjuder vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkesutbildning för dig som vill byta yrke eller höja din kompetens. Det går att kombinera flera kurser, studera på plats eller distans och kombintera med arbete.

Ansökan till vårens kurser och utbildningar på Campus Oxelösund är öppen. Campus erbjuder vuxenutbildning i form av kurser på grundläggande och gymnasial nivå samt yrkesutbildningar på gymnasial nivå. På skolan finns också SFI - svenska för invandrare och Lärvux – särskild utbildning för vuxna.

Sista ansökningsdag för yrkesutbildning är 19 december och för enstaka kurser 9 januari. Ansökan görs via e-tjänst på campusoxelosund.alvis.se Länk till annan webbplats.

Yrkesutbildning

En yrkesutbildning ger de kunskaper och färdigheter som behövs för att arbeta inom ett visst yrke och är anpassade utifrån framtidens behov inom olika yrken. På Campus finns till exempel svets- och underhållsutbildning, utbildning till stängselmontör, vård- och omsorgsutbildning samt utbildning till barnskötare/elevassistent.

En del yrkesutbildningar är platsförlagda och andra är på distans. Alla innehåller arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det innebär att eleven under ett visst antal veckor genomför utbildningen på en arbetsplats. Vissa utbildningar är lärlingsutbildningar. Då lär sig eleven yrket till största del på en arbetsplats och studerar på skolan enstaka dagar i veckan.

Campus samarbetar med Campus Nyköping som erbjuder ytterligare yrkesutbildningar. Länk till annan webbplats.

Enstaka kurser

Kurser på grundskole- och gymnasienivå motsvarar kurser ur gymnasieskolans nationella program och ger behörighet till högskolor och universitet.

Kurser på distans via externa utbildningsanordnare startar varje månad. Kurser på plats i Campus regi startar flera gånger per år. Det går att studera en eller flera kurser samtidigt, studera på plats eller på distans och kombinera dem med arbete.

Läs mer på oxelosund.se/campus Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer