Publiceringsdatum:

Julija Kebrt – ny rektor på Campus Oxelösund

Julija Kebrt är ny rektor på Campus Oxelösund. Hon har tidigare jobbat som biträdande rektor, samordnare och lärare på skolan. Hennes vision är en välkomnande skola som erbjuder kvalitativ utbildning som motsvarar arbetsmarknadens och elevernas behov.

Julija Kebrt är sen två månader tillbaka ny rektor på Campus Oxelösund. Hon har jobbat som biträdande rektor på skolan sen 2017 och varit med sen skolan startade 2010. Då började hon som lärare i engelska och svenska som andra språk och blev sen samordnare för SFI. Hon är en eldsjäl som varit engagerad i alla processer när skolan vuxit och utvecklats.

Jag brinner för undervisning, att se människor växa och nå sina mål. Min vision är att Campus Oxelösund ska vara en attraktiv och välkomnande skola. Elever och personal ska trivas och känna sig trygga. Vi ska erbjuda kvalitativ vuxenutbildning som motsvarar arbetsmarknadens krav och de studerandes behov på bästa sätt, säger Julija.

Julija berättar att den första tiden som rektor har varit intensiv men spännande och lärorik. Hon ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten men vill skynda långsamt.

Just nu är det viktigast för mig att sätta mig in i alla delar och se till att det är arbetsro för elever och medarbetare, säger Julija.

Hon har dock påbörjat en dialog med SSAB om att elever ska få göra sin APL (arbetsplatsförlagt lärande) där. Ett annat önskemål är att nå ut till redan anställda och erbjuda yrkespaket inom svets och underhåll och till stängselmontör. Campus samarbetar mycket med Campus Nyköping, som också har utbildning riktat mot industrin.

Lärcentrum på Campus är en plats där eleverna kan få stöd i sina studier. Det är numera alltid bemannat och har schemalagda tider för lärare inom specifika ämnen.

På frågan om vilka utmaningar Julija ser svarar hon att det svåra kan vara att få ihop alla verksamheter.

Jag vill få till en röd tråd mellan vuxenutbildning, yrkesutbildning, distansutbildning, SFI, lärvux, Drivhuset och kommunalt aktivitetsansvar (KAA). Det är mycket som pågår, vilket ställer höga krav på oss som jobbar här att vara flexibla och lyhörda. Vi behöver vara uppdaterade på vad som händer i vår omvärld, fortsätter Julija.

Hennes entusiasm inför sitt nya uppdrag går inte att ta miste på.

Campus är mer än bara en arbetsplats för mig, mitt hjärta är här, avslutar hon.

Du kan läsa mer om Campus på oxelosund.se/campus Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer