Publiceringsdatum:

Ny ordförande i kommunfullmäktige

Efter valet ska den politiska organisationen formeras och igår valdes en ordförande i kommunfullmäktige. Att rösta vart fjärde år är ett sätt att påverka ditt Oxelösund, men det finns även andra sätt.

På kommunfullmäktige 19 oktober valdes Mårthen Backman (M), till ny ordförande i kommunfullmäktige. Till ny första vice ordförande valdes Haifaa Alkhaldi (M), och till andra vice ordförande Linda Hägglund (S).

Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och representerar folket i kommunen. De tar beslut i kommunens viktigaste frågor. Här fattas beslut om till exempel skattesats, mål och budget. Kommunfullmäktige utser också kommunstyrelsen som leder och samordnar allt arbete inom kommunen och ansvarar för kommunens ekonomi. Som medborgare kan du välja vilka som ska få styra kommunen vart fjärde år, men du kan även göra din röst hörd genom att till exempel lämna ett medborgarförslag, en synpunkt eller kontakta en politiker.

Kommunfullmäktiges sammanträden är öppna för vem som helst att komma och lyssna på. Sammanträdena hålls i Eventsalen på Koordinaten, oftast 18.00. Du hittar mer information på oxelosund.se. Det går även att följa sammanträdet under tiden det pågår via webbsändning. Vill du se gårdagens kommunfullmäktige kan du göra det här. Länk till annan webbplats.

Visste du att du kan ställa frågor till kommunfullmäktige? Frågorna ska handla om ämnen som kommunfullmäktige kan svara på och får inte innehålla personärenden eller gälla myndighetsutövning mot en enskild person. Frågan ska skickas i förväg.

 

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer