Publiceringsdatum:

Vernissage för två nya utställningar på lördag

På lördag öppnar två nya konstutställningar i våra gallerier på Koordinaten. Kl. 11 - 14 är det vernissage i konstnärernas närvaro. Utställningarna pågår till och med 22 november.

I Galleri K ställer Jenny Sivén, Andreas Poppelier och Magnus Fliesberg sitt måleri i utställningen "7786 veckor".

Jenny Sivén:
” Ibland vet jag inte om jag målar minnen eller drömmar. Höghus. Industri. Skog. Monster. En blomma. När jag är vaken och promenerar i staden där jag bor saknar jag ibland ställen som bara finns i drömmen. I drömmen saknar jag aldrig verkligheten. Måleriet suddar ut gränsen mellan världarna.”

Andreas Poppelier:
”Född i Eskilstuna, bor och arbetar i Värmland. Sedan Konsthögskolan i Malmö har det varit ett varierat konstnärskap; måleri, teckning, skulptur och installation i olika tekniker, ett intresse för att utforska konstens möjligheter. Det är helheten som skapar sammanhang. Efter nio år i den värmländska naturen samt en trötthet inför det föreställande, en ny riktning under inflytande av Joan Mitchells ord: “I paint from remembered landscapes that I carry with me - and remembered feelings of them, which of course become transformed. I could certainly never mirror nature. I would more like to paint what it leaves with me.” Tidigare har jag ställt ut på gallerier, museum och konsthallar i Sverige och utomlands. Mina verk finns representerade hos museer, kommuner, landsting och Statens Konstråd. 2018 fick jag äran att göra omslag för nobelpristagaren Louise Glücks bok ‘Meadowlands’.”

Magnus Fliesberg:
”Konst är en parallellvärld där andra regler råder, där kvalité är omätbar. Jag letar efter större sammanhang än vad varje bild för sig utgör, jag vill att mina bilder inte ska likna något exakt. Jag vill att mina bilder ska betraktas för vad de är, något annat än verklighe­tens vardag.

Resultatet är naturligtvis helt subjektivt. Jag vill likna livet vid en luftficka. Eller som poeten Maria Pettersson beskrev luftfickan i dikten med samma namn:

“Att komma därifran är tvunget
men den ger oss alternativ;
vi blir kvar vi stannar och väntar,
vi lämnar.“”

I Galleri O ställer Louise Eklund Pettersson ut sin "Blandat måleri".

"Född i Uppsala och kom till Oxelösund som 6-åring men bor nu i Nyköping. Kommer från en stor släkt, där ALLA har skapandet i sig, här fanns och finns många konstnärer inom olika genres så som musik, författare, konst, guld & silversmide, snidare, teater, cirkus, florister, konditorer m fl.

I mitt fall är det väl mest färg & form i olika tekniker, som målning, broderi och handarbeten, som är mitt uttryckssätt. Älskar att utmana mig själv och hitta på nya sätt att utvecklas hela tiden. Där en idé enkelt fyller på med nästa idé osv. Då jag finner ALLT skapande så roligt, så har jag svårt att välja ut något som favorit. ALLT är så spännande & kul.

Är mestadels självlärd men även gått några konstutbildningar i olika tekniker. Sommaren 2018 startade jag VÅGA MÅLA i Nyköping. Med målarkurser i olja och akryl och nu även akvarell i min ateljé på Bagaregatan. Där finns även fler verk att komma och se på vid intresse.

Varmt välkommen!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer