Publiceringsdatum:

Ombyggnad av Peterslundsskolan och byggnation av ny förskola

När Peterslundsskolan byggs om får eleverna sin undervisning på före detta Breviksskolan. Det gäller från och med höstterminen 2023. Fritidsverskamheten flyttar till Ramdalsskolan under sommaren 2023. Peterslunds nya förskola beräknas vara klar i vår.

När Peterslundsskolan byggs om får eleverna sin undervisning på före detta Breviksskolan. Det gäller från och med höstterminen 2023, vilket innebär att eleverna kommer att kunna vara kvar på Peterslundsskolan under hela innevarande läsår. De äldre eleverna kommer dock att ha vissa ämnen på Breviksskolan, främst hemkunskap. Vid skolstarten hösten 2023 planeras busstransport till och från Breviksskolan.

NCC kommer att börja mindre arbeten innan eleverna flyttar ut och vi arbetar för en så bra lösning som möjligt för både elever och NCC.

Peterslundsskolans skolavslutning blir fredag 9 juni som övriga skolor i kommunen. Fritidshemsverksamheten flyttar till Ramdalsskolan under sommaren 2023.

Sedan i våras pågår byggnation av en ny förskola i Peterslund nära Peterslundsskolan. Den nya förskolan som byggs på Lingonvägen beräknas vara klar under sen vår. När förskolan är klar ska de barn som går på nuvarande förskola Peterslund flytta till nya förskolan. De gamla lokalerna görs om till skollokaler.

Bilden visar Peterslunds nya förskola under produktion i fabriken.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer