Publiceringsdatum:

Vi välkomnar viktigt beslut om kraftledning

Idag den 12 oktober har Energimarknadsinspektionen gett sitt godkännande att dra två luftledningar från Hedenlunda till Oxelösund

Genom beslutet möjliggörs att arbetstillfällen i Oxelösund säkras för lång till framöver samt att det snabbar på den gröna omställningen, säger Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande.

Ett jätteviktigt beslut för Oxelösunds som bostad- och företagsort. Jag hoppas att alla sluter upp kring beslutet och att processen fortgår enligt plan, säger Johan Persson, kommunchef.

I och med att SSAB ställer om delar av nuvarande stålproduktion till fossilfri stålproduktion läggs koksverk, masugnar och LD-anläggningen ner. I stället kommer en ljusbågsugn att byggas. Det innebär att ledningar som idag går till SSAB inte kommer att räcka till. Därför har Vattenfall Eldistribution i oktober 2020 ansökt om att bygga två nya 130 kV- ledningar, mellan transformatorstationerna i Hedenlunda och i Oxelösund.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer