Publiceringsdatum:

Kom och lär dig falla rätt

Kommunrehab finns på ICA Kvantum tisdagen den 4 oktober mellan 08:30-12:00. Här kan du få tips på hur du kan träna din balans och därigenom förebygga fallskador.

Onsdagen den 5 oktober finns Kommunrehab på plats under Må-bra-dagen som anordnas på Koordinaten och för dig som inte kan vänta så finns Kommunrehab på plats på Öppen träffpunkt redan på måndag.

Fall och fallskador är den vanligaste orsaken till att äldre skadar sig. Oxelösunds kommun anordnar aktiviteter med temat fallprevention under vecka 40, för att uppmärksamma Socialstyrelsens kampanj ”Balansera Mera”.

Program:

  • Måndag 3 oktober kl.13:00-14:00: Kommunrehab är på Öppen träffpunkt, Björntorp. Kom och testa din balans! Få tips på hur du kan träna och vad du kan göra för att undvika fall.
  • Tisdag 4 oktober kl.8:30-kl.12:00: Kommunrehab informerar om fallprevention på ICA Kvantum på Järntorget i Oxelösund. Kom och tävla om att vinna skobroddar.
  • Onsdag 5 oktober kl.15:00- kl.17:15 - Må bra-dagen. Lokal processledare för nära vård i kommunen; Karolin Jansson informerar på Koordinaten om fallprevention och nära vård. Oxelösunds Judoklubb är också på plats och lär dig fallteknik.

Varje år faller cirka 67 000 personer, så illa att de måste uppsöka sjukvård. Det är nästan 200 personer varje dag. Drygt 1 000 personer dör varje år. De flesta som ramlar är 65 år eller äldre. Kostnaderna för fallolyckor hos äldre ligger på ca 11,1 miljarder, enligt Socialstyrelsen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer