Publiceringsdatum:

Avtal för renovering av Peterslundsskolan klart

Oxelösund växer och det behövs fler förskole- och skolplatser. Efter renoveringen av Ramdalsskolan och bygget av Oxelöskolan har turen kommit till Peterlundsskolan och idag tecknades avtal för första fasen i projektet.

Sedan i våras pågår nybyggnation av förskolan Peterslund. Den nya förskolan som byggs på Lingonvägen nära Peterslundsskolan beräknas vara klar under sen vår. När förskolan är klar ska de barn som går på nuvarande förskola Peterslund flytta till nya förskolan. Under våren 2023 påbörjas renovering och ombyggnation av Peterslundsskolan. När skolan kommer in i fasen ombyggnation erbjuds eleverna skola på Breviksskolan. Information kommer på Schoolsoft och på informationsmöte med vårdnadshavare.

Lokalerna kommer anpassas till dagens skola med lärande i fokus. Det blir en utökning av skolan från två till tre parallellklasser i varje årskurs. Efter ombyggnation och renovering kommer Peterslundsskolan ha plats för 450 elever där grundskola, särskola och fritidshem erbjuds, säger Eva Svensson, förvaltningschef utbildning.

När Peterslundsskolan är renoverad får den alltså plats för 150 elever till jämfört med idag. Entreprenör för renoveringen är NCC och i dag onsdag tecknade Oxelösunds kommun och NCC avtal om den första av två faser som projektet består av.

Det här är bra för Oxelösund, säger Catharina Fredriksson (S), kommunstyrelsens ordförande. Vi har gjort stora investeringar i skolor de senaste åren och vi fortsätter att göra alla våra skolor attraktiva för såväl nuvarande som kommande oxelösundare.

Den renoverade Peterslundsskolan ska vara klar för inflyttning 2024. Renoveringen innebär förutom mer ändamålsenliga lokaler även att byggnadens energibehov sänks vilket förväntas resultera i lägre driftskostnad för fastigheten.

På bilden syns från vänster: Sagvan Abdulsatar, produktionschef NCC Building Sweden, Catharina Fredriksson, kommunstyrelsens ordförande och Johan Persson, kommunchef.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer