Publiceringsdatum:

Det här händer efter valet

När röstningen avslutades i söndags började röstmottagarna i varje vallokal med rösträkningen. I vallokalen räknas de röster som tagits emot där under valdagen och de förtidsröster som skickats till vallokalen.

Tidpunkten för en preliminär mandatfördelning för riksdagsvalet på valnatten beror på hur lång tid det tar att räkna rösterna i vallokalerna. Resultatet visas direkt på Valmyndighetens webbplats.

Valnämndens preliminära rösträkning äger rum onsdag 14 september, klockan 9.30 i kommunhuset rum 292 i Oxelösunds kommunhus. Den är offentlig och bland annat utlandsröster och förtidsröster som lämnats in i andra kommuner räknas.

På Länsstyrelsen räknas alla röster en gång till och först därefter – cirka två veckor efter valet - kan ett slutligt valresultat presenteras.

På webbplatsen val.se hittar du ett preliminärt resultat för Oxelösund. Länk till annan webbplats.

Första kommunfullmäktige (KF) i Oxelösund med de nya ledamöterna hålls 19 oktober. Ordförande är då den så kallade "ålderspresidenten" som är den ledamot som suttit längst i KF under samtliga mandatperioder.

Vid KF 7 december tar ledamöterna ställning till partiernas nomineringar till poster i olika nämnder, styrelser och råd.

Läs mer på val.se Länk till annan webbplats. om detaljer kring hur rösträkningen går till.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer