Publiceringsdatum:

Öppen träffpunkt Bojen är invigd

Idag invigde vi Bojen – en ny öppen träffpunkt för alla över 65 år i Oxelösund. Det bjöds på snittar, dricka och snacks och Kulturskolan stod för fin musik som underhållning.

Under våren tog vård- och omsorgsnämnden beslut om en ny verksamhet, Öppen Träffpunkt. Verksamheten riktar sig till alla över 65 år bosatta i Oxelösunds kommun och det behövs inget beslut från kommunen för att delta i aktiviteterna.

Mer information och höstens program hittar du under Aktiviteter och mötesplatser

Invigningen var välbesökt, många var intresserade för egen del, andra var där för en anhörigs skull och någon var intresserad av att kunna hjälpa till som frivillig resurs.

På plats fanns vård- och omsorgsnämndens ordförande Linus Fogel, för att klippa bandet och berätta om bakgrunden till beslutet om den nya träffpunkten.

Jag är som företrädare för vård- och omsorgsnämnden stolt över att idag få vara med och klippa bandet och inviga denna nya satsning för alla våra äldre i Oxelösund – en träffpunkt för alla över 65 år. Studier visar att långvarig upplevelse av ensamhet kan orsaka både fysiskt och psykiskt lidande. Vi som kommun hoppas att med vår nya träffpunkt kunna förebygga känslan av ensamhet, säger Linus Fogel (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden

Även äldresamordnare Helene Gjödestöl och Anna-Lena Nerén, samt enhetschef Saleh Al Awlaki var nöjda med dagens invigning, och ser fram emot höstens träffar.

På träffpunkt Bojen får alla besökare vara delaktiga i utformande och planering av aktiviteter vilket ger en känsla av samhörighet, och vi gör detta tillsammans med frivillga organisationer i Oxelösund, säger Saleh Al Awlaki, enhetschef

Varmt välkommen till Öppen träffpunkt!

Från vänster: Helene Gjödestöl, äldresamordnare, Anna-Lena Nerén, äldresamordnare, Linus Fogel, vård- och omsorgsnämndens ordförande samt Saleh Al Awlaki, enhetschef

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer