Publiceringsdatum:

Oxelösunds framtida arbetskraft besökte SSAB

Idag, fredag 19 augusti, välkomnade SSAB i Oxelösund alla elever i Oxelösunds åk 9 (ca 120 elever i 5 klasser) på besök i sitt helt nya showroom och sin applikationspark.

Besöket är en del av den arbetsmarknadsintroduktion som Oxelösunds elever får inom ramen studie- och yrkesvägledning. Här samverkar skola och näringsliv för att ge våra ungdomar en insikt i vilka jobbmöjligheter som finns i Oxelösund, och för att säkra företagens framtida kompetensförsörjning.

SSAB och övriga industriföretag i Oxelösund kommer att behöva rekrytera mycket de närmaste åren och det kommer krävas delvis ny kompetens, framförallt mer kring digitalt och automation. Även kunskap inom elområdet och miljö kommer att efterfrågas liksom mer traditionella tekniker/mekaniker, driftoperatörer och även chaufförer, säger Johan Scherlin, näringslivsansvarig

På SSAB berättade Cim Westin om jobbmöjligheter och Marléne Bergman om SSAB Oxelösunds stålkvaliteter och slutprodukter som kunder använder stålet till. Självklart var också det nya klimatsmarta fossilfria stålet en viktig del av agendan.

Päivi Persson, studie- och yrkesvägledare på Oxelöskolan, var nöjd med dagen:

Vi uppskattar verkligen elevernas intresse och såklart SSAB:s engagemang och genomförande. Vi ser det som en bekräftelse på att det finns ett behov av att locka ungdomar att intressera sig för en framtid på SSAB i Oxelösund, säger Päivi Persson

Övergripande finns ett nyvaknat intresse för industri och industrijobb i Sverige och framför allt om företagen också har en ansvarstagande klimatsmart strategi och profil, det ligger i tiden, avslutar Johan Scherlin, näringslivsansvarig

Cim Westin och Marléne Bergman, SSAB, med världens första fossilfria stålbit

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer