Publiceringsdatum:

E-förslag gav lekplats vid familjecentralen

Nu finns det en liten lekpark bakom Familjecentralen tack vare ett e-förslag. Ytterligare en central lekplats är på gång i höst.

Personal på familjecentralen på Södra Malmgatan 16 tyckte att det saknades en kommunal lekpark i området och lämnade ett e-förslag om en lekpark på gräsplanen mellan Föreningsgatan och Södra Malmgatan bakom familjecentralen. Förslaget fick så många röster att det togs upp på Miljö- och samhällsbyggnadsnämndens sammanträde. Resultatet blev en mindre lekplats med delar av den lekutrustning som tidigare fanns vid Oxelö förskola eftersom det inte rymdes en fullskalig lekplats bakom familjecentralen.

Det känns bra att vi från kommunens sida har kunnat tillgodose familjecentralens behov genom att återanvända lekutrustning. Det visar att systemet med e-förslag är ett fungerande verktyg när det handlar om att tillgodose kommuninvånarnas behov. Vidare är det tillfredsställande att vi nu, hösten 2022, har budgetmedel för att ställa i ordning en ordentlig lekplats i de norra delarna av staden, säger Tommy Karlsson (S) ordförande i Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Den nya större lekplatsen som var planerad sedan tidigare ska ligga i parken vid Djurgården. Djurgården är det grönområde som ligger mellan Sjögatan och Industrigatan.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer