Publiceringsdatum:

Vernissage för två nya utställningar på Koordinaten

Lördag 20 augusti är det vernissage för två nya utställningar i gallerierna på Koordinaten. Kl. 11 - 14 är du varmt välkommen. Konstnärerna Alexi Oyola och Per Forsberg kommer att närvara under vernissaget.

I Galleri K ställer Alexi Oyola ut sitt måleri och i Galleri O ställer Per Forsberg ut sitt måleri och serieteckningar.

"Shadow paintings" av Alexi Oyola

"I serien ”shadow paintings” söker jag koderna till de symboler, tecken och mönster vi har i vårt kollektiva undermedvetna. Förlorade ritualer, myter, legender och sagor som vi har nedärvt i vårt gemensamma DNA. Människans arketyper.

I ” shadow paintings” kan man se två olika målningar i samma målning. På framsidan ett motiv men på baksidan döljer sig ett annat, beroende av hur man belyser verket. Skuggan blir en del av målningen.
Skuggan som destruktiv men även positiv. Endast när du erkänner din mörka sida kan du fullt ut förstå vem du egentligen är."

"Humanoria" av Per Forsberg

Per Forsberg har tecknat och målat sedan han var liten. Under 90-talet tecknade han serier och publicerades i serietidningen ”Svenska Serier” 1992 med ”Jocke och hans värld: Farsa åt djävlar”. Därefter tecknade han 91:an Karlsson på prospect med den dåvarande redaktören Siv Jensing.

Per har också illustrerat en novell i tidningen Frida och under ett par år porträtterade han A-lagsspelare i ishockey åt Sportpaint i Södertälje. På meritlistan finns även logotyper, motiv till tatuerare, serieteckningskurser med mera.

Du kan läsa mer om båda konstnärerna och deras utställningar på visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer