Publiceringsdatum:

Känner du igen dessa?

Oxelösunds kommun behöver din hjälp med att kartlägga invasiva arter. Rapportera in dina upptäckter!

En invasiv art kan vara vacker, men växter som parkslide, jättebalsamin och jätteloka kan orsaka stora problem och skador i naturen om de sprider sig. Därför vill vi att du rapporterar dessa växter. Om du känner till stora invasiva bestånd av lupiner, parksallat, kanadensiskt gullris, vresros, spärroxbär, kaprifol och kaukasiskt fetblad på kommunal mark får du gärna rapportera även dessa.

Hur rapporterar jag?

Mejla till hans@naturekologi.se, sms:a 070-394 43 63 eller skriv till Hans Rydberg, Ek, Västergården 1, 646 91 Gnesta. Är du van vid Artportalen (www.artportalen.se Länk till annan webbplats.) går det bra att rapportera direkt i den.

Rapportera vilken art det rör sig om, när (år, datum) du såg den, vilken plats den växer på och ungefär storlek på beståndet (antal eller kvadratmeter). Du kan ange koordinater eller skicka med en karta där du markerat växterna så det går lätt att hitta beståndet. Om du har möjlighet, skicka även ett foto på växten för att bestämningen ska kunna bekräftas. Ange gärna ditt namn och telefonnummer och/eller mejladress.

Tack för din hjälp!

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer