Publiceringsdatum:

Nytt tunnelkonstprojekt påbörjat

Den här veckan har årets tunnelkonstprojekt startat där feriearbetande ungdomar skapar konst i tunneln vid Björntorpsvägen/Jogersövägen.

Temat för i år är "Minnena sitter i väven". Under sex veckor kommer feriearbetande ungdomar från Oxelösund att skapa målningar på tunnelns bägge sidor. Projektledare är Ingela Ljung, Linda Engström och Isabel Ahderinne.

Tanken är att hylla de som gått före oss, de som överlevt och givit hopp, de som slitit helt i det dolda utan att bli kallade hjältar. De vanliga människorna som inte startar krig.

Temat utgår från hantverket i främst textil och garn. Från mormorsrutor och italienska korsstygn till detaljer ur etiopiska dräkter och ukrainska broderade skjortorna. Det kommer att finnas utrymme att väva in händelser eller porträtt på de som vi vill minnas. Ungdomarna kommer tillsammans med projektledarna att få bestämma hur målningen ska utformas.

Om du vill följa konstprojektet på Instagram, hittar du det under #konstprojektox.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer