Publiceringsdatum:

Långsiktigt arbete med företagsklimat ger resultat

Oxelösunds kommun ökar på flera punkter i Svenskt Näringslivs enkät om lokalt företagsklimat som släpps i dag 31 maj. Det är en bekräftelse på att kommunens långsiktiga insatser ger resultat.

Kommunstyrelsens ordförande Catharina Fredriksson (S) gläds åt resultatet i Svenskt Näringslivs enkät. Det är en bekräftelse på att kommunens långsiktiga arbete i kontakten med företagare ger resultat.

Det vardagliga grundarbetet vi gör löpande är det centrala. Att vara ute och träffa företag genom olika kontaktytor och på de sätt som fyller deras behov, oavsett om det handlar om frukostar, luncher, tematräffar eller individuella besök. Att vi finns tillgängliga.

Vi gör ingenting ad-hoc under en period utan det är ett systematiskt arbetssätt för att hålla över tid. Det är samsyn vi har mellan politik och tjänstepersoner, säger Catharina Fredriksson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Johan Persson, kommunchef är av samma åsikt. En av de punkter där kommunen ökar handlar om att kommunen är lätt att komma i kontakt med.

Det är den lilla kommunens fördelar och den behöver vi nyttja. Det är nära till oss, men det är viktigt att engagemanget är ömsesidigt. Arbetet med företagsklimatet handlar inte om att få bra betyg i olika mätningar utan om att skapa bra relationer mellan kommun och företag fyller Johan Persson på.

Tillgänglighet och att träffas mycket är nyckeln till kommunens arbete med företagsklimatet säger Johan Scherlin, näringslivsansvarig.

Vi bryr oss om varandra och från vår sida är vi alltid snabba på att återkoppla och svara, säger Johan Scherlin. Vi ska vara ute mycket och lyssna och engagera oss, boka möten eller träffas spontant. Därför är det särskilt roligt att konstatera den stora resultatförbättringen inom upphandlingsområdet. Vi ska sikta mot att företagen mår bra och förstås också att de går bra, vilket de flesta gör, avslutar Johan Scherlin.

Fakta

Svenskt Näringslivs undersökning av kommunernas företagsklimat innehåller ett sammanfattande omdöme om kommunens företagsklimat samt företagens uppfattning om till exempel tjänstemäns och politikers attityder till företagande, konkurrens från kommunala verksamheter, kommunens upphandling, kommunens service till företag samt tillgången på medarbetare med relevant kompetens. Den landsomfattande rankingen släpps 28 september.

Läs mer om rankingsresultaten och delområdena på www.foretagsklimat.se Länk till annan webbplats..

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer