Publiceringsdatum:

Vill du starta grannsamverkan och förebygga brott?

Då ska du bli kontaktombud för grannsamverkan. I Oxelösund har vi en utbildning för blivande kontaktombud onsdag 8 juni klockan 18.00 på Koordinaten (biblioteket).

Grannsamverkan innebär att grannar samverkar med varandra för att minska inbrotten i exempelvis bostäder, bilar och förråd.

För att starta en grannsamverkan behövs ett kontaktombud, som är den som håller i kontakten med Polisen. Kanske är det du eller någon annan i ditt trapphus eller i ditt bostadsområde?

Oxelösunds kommun arbetar tillsammans med lokalpolisområde Oxelösund/Nyköping med Grannsamverkan i Medborgarlöfte för 2022. Samarbetet är ett sätt att tillsammans arbeta mot inbrott och stölder.

Målgrupp för utbildningen:

  • Invånare 18 år och äldre
  • Villaägare och boende som har lägenhet i trapphus

Utbilda dig till kontaktombud
Onsdag 8 juni genomför Oxelösunds kommun, i samarbete med Polisen, en utbildning för blivande kontaktombud. Vi bjuder på fika!

När: Onsdag 8 juni
Tid: 18.00-20.00
Plats: Koordinaten, Järntorget 7 Oxelösund
Anmälan: Anmäl ditt intresse genom att mejla till grannsamverkan.nykoping@polisen.se senast 6 juni. Utbildningen är kostnadsfri.

Läs mer om grannsamverkan på webbplatsen Samverkan mot brott Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer