Publiceringsdatum:

Planerad militärövning

Livgardet genomför en så kallad krigsförbandsövning 23 maj - 31 maj i ett område som sträcker sig från Gävle i norr till Oxelösund i söder, från Enköping i väst till Roslagen i öst. Sammanlagt ingår cirka 700 personer i övningen. Det är i huvudsak Livgardets 13:e säkerhetsbataljon som övas, men flera andra förband har enheter med i övningen.

Verksamheten kommer att genomföras dag-, kvälls- och ibland nattetid. Skottlossning med lös ammunition kan förekomma, men endast i mindre omfattning.

Då enheterna transporteras med mindre fordon kommer man märka av dessa på vägarna kring övningsområdena, men bedöms inte innebära några trafikhinder. Förbandet verkar i små patruller över stora ytor och det är också på detta sätt man kommer att öva.

Övningen är planerad sedan länge och är dels en slutövning för inneliggande kull av värnpliktiga, dels en repetitionsutbildning för krigsplacerade officerare och soldater samt en övning för att upprätthålla och utveckla kompetensen hos dessa.

På Försvarsmaktens webbplats kan du läsa mer. Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer