Publiceringsdatum:

Daniel Sjöberg gestaltar Carl Michael Bellman på Koordinaten 19 maj

"Bellman - visor & bekännelser", är en nyskriven musikteatermonolog som kastar nytt ljus över vem Carl Michael Bellman var och innehåller även många av Bellmans mest älskade visor. Torsdag 19 maj 19.00 gestaltar Daniel Sjöberg vår nationalskald på Koordinatens scen.

"Bellman - visor & bekännelser" utspelar sig 1794 när Carl Michael Bellman än en gång sitter i fängelse för obetalda skulder. I sin isolering ser han tillbaka på sitt liv. Frågar sig hur det kan komma sig att han - som hela sitt liv varit en hyllad estradör - ändå inte lyckats livnära sig på sitt värv. Han låter oss också förstå att det finns en stor skillnad på den Bellman människor tror sig känna - underhållaren, den skojfriske muntergöken - och vem han känner sig som innerst inne.

Som Bellman ser vi Daniel Sjöberg som flera kanske känner igen från Nyköpings Gästabud där han spelat rollen som Birger Magnusson. Daniel är också ett känt ansikte från både teater, musikal, film och tv där han har haft roller som Jesus, i "Jesus Christ Superstar" och Amadeus i pjäsen med samma namn. Han har medverkat i ett antal produktioner på Stockholms Stadsteater, i långköraren "Rederiet", två BECK-filmer och har gjort röster i ett flertal Disney-filmer för att nämna några av hans meriter.

Daniel Sjöberg har i många år fascinerats av Bellman och har efter flera års research skrivit denna föreställning som, med Bellmans mest älskade visor som stomme, kastar nytt ljus över vem vår nationalskald Carl Michael Bellman egentligen var.

Du kan läsa mer om Bellman och föreställningen på den här sidan Länk till annan webbplats..

Här kan du titta på en trailer för föreställningen om Bellman Länk till annan webbplats..

Du kan lyssna på Daniel på Spotify här Länk till annan webbplats..

Biljett köper du på Koordinaten eller via visitoxelosund.se Länk till annan webbplats.. Pris 270:-.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer