Publiceringsdatum:

Rekord i antal feriearbetare

I år slår vi rekord i mottagande av feriearbetare. Vi har nästa 120 platser för ungdomar som är skrivna i Oxelösund och slutar nian eller första eller andra året på gymnasiet.

Vi som kommun vill skapa en möjlighet för våra ungdomar att ta ett första steg in på arbetsmarknaden och känna på hur det är att ha ett jobb. Samtidigt som det ger en extra slant. Vi har i många år erbjudit denna möjlighet men aldrig tidigare kunnat ta emot så många ungdomar. Det beror både på att våra kommunala verksamheter är generösa med att ta emot ungdomar, tex på förskolor och kök men också genom att vi tillskapar särskilda projekt, tex att bidra till utsmyckning av vår stad, säger Henny Larsson HR-chef.

Extra kul med koppling till näringslivet är ett projekt som heter Rookie startup Länk till annan webbplats. där ungdomar provar på att starta upp ett eget företag. 10 ungdomar var med 2021 och 2022 får hela 20 ungdomar chansen.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer