Publiceringsdatum:

85 ukrainare till Oxelösund

Migrationsverket meddelade den 13 april ett förslag på hur många skyddsbehövande från Ukraina som kommer att fördelas till Sörmland och Oxelösund. Sörmland föreslås få ta emot 1 983 skyddsbehövande och av dessa är det tänkt att 85 personer kommer till Oxelösund.

I informationen från Migrationsverket framgår det också att vi för närvarande har egenbosatta skyddsbehövande ukrainare i Oxelösund. Dessa bor hos släkt, vänner eller de oxelösundare som öppnat upp sina hem för dem.

I dagsläget finns ingen information om när kommunen tar emot de första skyddsbehövande ukrainarna.

Här har vi samlat all information om kommunens arbete utifrån läget i Ukraina.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer