Publiceringsdatum:

Oxelösund – tredje bäst i rankning

Oxelösunds kommun placerar sig på plats 3 i hela Sverige på vegetarisk mat i förskola och skola och håller sig därmed kvar i toppen. Det framkommer i en rankning av kommuner som släpptes i dag 30 mars.

Oxelösund placerar sig på plats 3 av 177 deltagande i Djurens rätts rankning Djurvänlig kommun. Rankningen bygger på en enkätundersökning av bland annat vilka krav kommuner ställer på djurskydd vid upphandling och om man serverar vegetariska måltider som alternativ i skolan.

Oxelösunds kommun har under många år arbetat medvetet med att få in vegetariska alternativ i skolorna, säger Susanne Gutke, chef för kostenheten. Hon är glad över utmärkelsen. Just nu erbjuder vi ett vegetariskt alternativ till skolan 5 dagar per vecka. Vissa dagar erbjuder vi 2 vegetariska alternativ per dag.

Kostenheten lagar och serverar måltider till förskolor, skolor, fritidshem och äldreomsorg i Oxelösunds kommun. Verksamheten består av Björntorps produktionskök Oxelö produktionskök samt 3 förskolekök och 4 mottagningskök. Uppdraget är att leverera goda och säkra måltider av hög och hållbar kvalitet. Policyn för mat och måltider och dess riktlinjer är styrande och omfattar mat och måltider inom all kommunal verksamhet. Oxelösund arbetar även hårt för att minska matsvinnet.

Vi har under många år ställt höga krav vid upphandlingen av animaliska produkter och vår ambition är att laga så mycket mat som möjligt från grunden. Det är kul att det ger resultat och att vi står oss så bra i konkurrens med andra kommuner. Förra året placerade vi oss på andra plats så vi håller oss kvar i toppen, säger Susanne Gutke.

Läs mer om rankningen på djurensratt.se Länk till annan webbplats.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer