Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Olovlig sprängsten på kommunens tomt

Oxelösunds kommun har valt att polisanmäla att någon olovligen har tippat sprängsten på kommunens mark.

Dagen efter den hemska olyckan då en pojke avled efter att ha lekt på en tomt med upplagd sprängsten i Sundsör genomförde kommunens personal en kontroll av området. Vid det tillfället reagerade personalen på att det var tillfört sprängsten på platsen.

Personal vid Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen har jämfört nytagna bilder med fotografier tagna för två år sedan då stenar från byggnationen av Sundsörsvägen lades då på platsen och hur det ser ut idag. Utifrån den informationen har Oxelösunds kommun valt att lämna in en polisanmälan.

Vi kan i dagsläget inte kommentera polisanmälan och vi vill inte på något sätt spekulera i vad som har hänt eller om vem som kan ha lagt sprängsten olovligen på kommunens mark. Vi vill inte på något sätt föregå polisens arbete, säger Johan Persson, kommunchef.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer